Elérhetőségek

9733 Horvátzsidány,
Posta u. 3.
Telefon: +36-30-6319784
E-mail küldése

Hírek

2021. december 31., 11:04Év végi helyzetjelentés...

Jelenleg Vasszécseny mellett egyetlen falva van vas megyének, ahol rendszeres edzések mellett a legmagasabb megyei bajnokságban mutathatják meg tudásukat a pingpongosok. Ez Horvátzsidány. Lendület, lelkesedés, közösség, eredmények, csapat és összetartás. Ezekkel a szavakkal lehetne most egyszerűen leírni a horvátzsidányi asztalitenisz életet. A jelen írás az imént felsoroltakat hivatott igazolni.

A 2019/20-as és a 2020/21-es bajnokságok felfüggesztésével és az edzések szükségszerű szüneteltetésével a sportolás –a járványügyi korlátozások meglétéig– háttérbe szorult. 2021. június óta heti rendszerességgel van lehetőség pingpongozni a zsidányi kultúrházban, amit sokan ki is használnak. 10-15 állandó tagot számlál a szakosztály. A helyiek mellett Kőszegről és Velemből járnak mozogni a sportolni vágyók. A sok játékosból nem volt nehéz összehozni egy csapatot.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a megye legmagasabb osztályában indult Horvátzsidány SC csapata. November végén fejeződött be az őszi forduló. A nyolc csapatból álló bajnokságban sikerült a dobogón zárnia a horvátzsidányiaknak. Ez köszönhető annak, hogy a hét mérkőzésből öt győzelmet és két vereséget tudott elkönyvelni a csapat. A mezőny erősségét jelzi, hogy hétből négy meccsen 10:8-as eredmény született, szerencsére 3 esetben zsidányi győzelem született. Tavasszal nem lesz lehetetlen küldetés megtartani a jelenlegi előkelő helyet, de ahhoz, hogy a dobogó legfelső fokára állhasson a csapat még fejlődnie kell.

Csapattagok: Agg Patrik, Draskovits Ottó, Ihász Tibor, Karádi László, Kelemen Gábor, Kolarich Sándor, Lévai Márió, Molnár Péter, Szűcs János és Terplán Zoltán.

Az október 23-ai vasszécsenyi asztalitenisz versenynek komoly hagyománya van. Az idei megmérettetésen kilenc Horvátzsidány színeiben versenyző játékos állt asztalhoz. Eredményesen játszottak, hiszen 5 érmet hoztak haza. Kiss Boldizsár első, Alasz Marcell második helyezett lett a serdülő kategóriában. Férfi amatőr versenyszámban Agg Patrik és Molnár Péter is a 3. helyen végzett. A páros versenyen Szűcs János és Molnár Péter alkotta páros a dobogó második fokára állhatott.

Természetesen az eredmények mind a befektetett munka hozományai. Hetente kétszer, hétfőn és csütörtökön, 17:00 órától vannak edzések a horvátzsidányi kultúrházban, ahova mindenkit szeretettel várunk. A hazai meccseinkre is hívogatunk minden érdeklődőt. A hazai bajnoki mérkőzéseink időpontja: hétfő 18:00.

Hajrá Zsidány!

 

- mp -


« Vissza az előző oldalra!

Horvátzsidány Sport Club - Magyar